Quinoamelk

Afbeelding

Na jarenlang gelobby van de melkindustrie, is dit zuivelproduct de afgelopen jaren vooral negatief in het nieuws geweest. Melk is toch niet zo gezond als men dacht. Maar we kunnen het drinken van een roomachtige, vullende substantie maar moeilijk afleren. En waarom zouden we? Er zijn namelijk genoeg lekkere én gezonde alternatieven, zoals sojamelk, amandelmelk en rijstmelk. Nu heb ik onlangs het recept van quinoamelk van een vriendin uit Bolivia doorgekregen. Ontzettend #gezond, omdat het uiteraard alle eigenschappen van quinoa bevat, maar ook nog eens lekker én makkelijk te maken. Voor iedereen die op zoek is naar een melkvervanger, quinoa heerlijk vindt, of gewoon een voedzaam en verfrissend energiedrankje wil.

VOORDELEN
– Rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitamine B, C en E
– Rijk aan mineralen, zoals ijzer, calcium en fosfor
– Licht verteerbaar
– Vezelrijk, wat constipatie tegen gaat
– Snelle opname van langdurige energie
– Bevat veel aminozuren en essentiele vetzuren
– Laag natriumgehalte
– Heeft een milde en aangename smaak, wat het perfect maakt voor kinderen

Recept voor 1½ liter quinoamelk
BENODIGDHEDEN
1 cup quinoa
1½ liter (bron)water
Snufje zout
Zoetmaker: honing, agavesiroop of stevia
Smaaksuggestie: kaneel of vanille

1 Kook de quinoa zoals het op de verpakking staat
2 Laat de quinoa lauw worden
3 Doe de quinoa, een deel van het water, het snufje zout, de zoetmaker (naar smaak) en de eventuele smaaksuggestie in een blender

4 Afhankelijk van de gewenste dikte voeg je meer water toe

5 Voor een mooie, egale substantie kun je het eventueel door een vergiet heen doen. 6 In de koelkast is de quinoamelk 3 á 4 dagen houdbaar.

Geniet #gezond!

Plaats een reactie